Скандальне будівництво ресторану на скелі в Аркадії наполегливо намагаються узаконити

В Одесі замовник будівництва компанія "Олд Порт Ллойд" вже двічі спробувала зареєструвати початок виконання будівельних робіт на схилі в Аркадії, де нещодавно стався обвал скелі.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, незважаючи на відсутність будь-яких дозволів, будівельні роботи на ділянці стартували ще в середині січня. Що характерно, зараз роботи ведуться під виглядом "реконструкції нежитлового приміщення без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаменту". І навіть не дивлячись на це, будівництво вилізло на схили до берега, таким чином сталося банальне самозахоплення землі.

Стало відомо, що на цьому місці знаходиться ресторан "Крим", який належить Михайлу Серебріну, Дмитру Ковбасюку та Дмитру Казавчинському.

Компанія "Олд Порт Ллойд" належить родині начальниці Міграційної служби в Одеській області Олені Погребняк. Варто зазначити, що її донька Ольга Росєєва і ресторатор Дмитро Ковбасюк разом володіють рестораном "Море гриля".

Незважаючи на те, що поки офіційно заявка на забудову знаходиться у статусі розгляду в ДАБК, в комісії запевнили, що знову нададуть по ній відмову.

За словами начальника міського ДАБК Олександра Авдєєва, земельна ділянка в користування або оренду компанії не надавався. Також, він підкреслив, фірма не отримувала містобудівні умови і обмеження на його забудову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, недавно в одеській Аркадії стався обвал скелі через незаконні будівельних робіт і погіршення погодних умов. Тепер влада міста буде вести переговори з будівельною компанією, щоб вони провели роботи з берегоукріплення та усунули наслідки обвалу за свій рахунок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

289

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом