Скандал з "вкраденими" вантами Подільського мосту: субпідрядник озвучив свою версію

Ванти, необхідні для будівництва Подільсько-Воскресенського моста, були не вкрадені, а вивезені ТОВ "Інжинірингова Мостова Компанія", яка є субпідрядником з будівництва. На такий крок компанія пішла після того, як борги з оплати виросли до критичного рівня, розповів представник ІМК Володимир Боліхов.

За його словами, частину вантів поставила саме ІМК, при цьому всі будівельні роботи були виконані вчасно. При цьому генпідрядник "Еко-Буд-Трейд" давно не оплачував їх працю. Гроші перестали надходити з осені 2019 року.

Як розповів Боліхов, у результаті розмір боргу досяг вже близько 200 мільйонів гривень. Тому субпідрядник заздалегідь письмово попередив генпідрядника, що вивезе ванти через несплату.

Справа в тому, що компанії доводиться брати кредити, терпіти курсові втрати і виживати, адже гроші їм не надходять майже рік. Боліхов зазначив, що меру Віталію Кличку могли розповісти неправдиву інформацію, через що інцидент порахували крадіжкою та саботажем. У компанії готові особисто поспілкуватися з главою міста, розповісти про ситуацію, надати всі підтверджуючі документи, тому вони сподіваються на розуміння та пряме втручання голови міста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами мера Києва невідомі молодчики, одягнені у спецформу дорожньої служби, вкрали нові ванти, які підвезли для будівництва Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом