Шмигаль розповів, коли чекати зниження іпотечних ставок

Українці вже в березні цього року можуть чекати на зниження ставок кредитів на купівлю житла в рамках програми доступної іпотеки з 7% до 5%.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль під час форуму, присвяченому подоланню епідемії коронавірус, передають "Українські новини".

Прем'єр нагадав, що Кабмін і Нацбанк прийняли низку постанов, які мають значно спростити загальний доступ і процес оформлення кредитів.

"Уже в березні, з 1 числа, я впевнений, ця програма буде працювати в Україні. Відшкодування ставки за іпотекою – до 7%", - поспішив запевнити Шмигаль.

Він також пообіцяв, що влада буде працювати і далі над здешевленням іпотеки і розробкою інших механізмів, які допомогли б українцям купити нове житло. За його словами, перш за все йдеться про створення фінансового лізингу та зменшенні іпотечної ставки до 5%. Шмигаль повідомив, що сьогодні уряд та НБУ щільно працюють над цим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Кабміні раніше розповіли про умови надання дешевої іпотеки. Як повідомляв міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, при оформленні іпотеки під 7% будуть існувати обмеження: так одержувачі кредиту зможуть розраховувати на купівлю житла вартістю близько 2 млн гривень і площею в залежності від кількості членів сім'ї.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом