Щодо забезпечення іпотечних кредитів надані держгарантії на 3 млрд

Державна іпотечна установа (ДІУ) отримала від уряду держгарантії на 3 млрд гривень.

Відповідну постанову Кабміну №1110 було опубліковано на урядовому порталі від 16 листопада.

"Надати у 2020 році державну гарантію для забезпечення часткового виконання боргових зобов'язань Державної іпотечної установи за внутрішніми кредитами (позиками), сума яких не перевищує 3 млрд грн, що залучаються з метою фінансування статутної діяльності", - йдеться в документі.

Крім того, в постанові були затверджені умови надання в цьому році держгарантій для забезпечення часткового виконання боргових зобов'язань за внутрішніми кредитами, які залучаються установою.

Також Кабмін уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка підписувати документи про надання держгарантії.

Відзначимо, що залучення коштів за допомогою випуску облігацій держпозики дозволить ДІУ продовжити фінансування програми забезпечення житлом українців на умовах фінансового лізингу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів створити ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія" для впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян житлом та рефінансування іпотечних кредитів.

Так, новостворена структура має надавати послуги фінансового лізингу по об'єктах нерухомості, фінансовими кредитами фінустановам для видачі іпотек фізичним особам.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом