Що таке клубний будинок?

4 хв

Сьогодні, вибираючи квартиру на первинному ринку нерухомості, все частіше можна наштовхнутися на словосполучення "клубний будинок". Що значить клубний будинок? Чому таке житло вважається найдорожчим і найпрестижнішим? Чому клубний будинок – це лідер попиту на елітну нерухомість і що таке клубний будинок – читайте у матеріалі від ресурсу НЕРУХОМІ.

Що таке будинок клубного типу?

Клубний будинок, що це? Якщо коротко, то це малоквартирний житловий будинок еліт-класу. Житло в такому будинку не купиш просто так і йдеться не тільки про фінансий бік питання. Головна особливість такого житла – ретельний підбір сусідів. Сюди не допустять галасливих любителів вечірок або людей з темним минулим. Сусіди підбираються за єдиним соціальним статусом, життєвою філософією і часто навіть за захопленнями. Все це робиться для того, щоб життя людей у клубному будинку було максимально комфортним, тихим і спокійним, адже в умовах невеликої кількості квартир близького знайомства з сусідами майже не уникнути.

Але такий підбір мешканців – тільки одна з багатьох особливостей клубного будинку. Таке житло відрізняється навіть від самої елітної багатоповерхової новобудови за багатьма факторами. Розглянемо кожен пункт окремо.

Архітектура та дизайн

Найчастіше будинки клубного типу – це новобудови на кілька поверхів, часто три або чотири, проєкти яких індивідуальні. Вони складаються з квартир з унікальним плануванням, які можуть займати цілий поверх. Непоодинокими бувають і дворівневі квартири, а стелі там часто незвично високі, можуть досягати і п'яти метрів. У кожної квартири свій балкон, може бути і своя тераса. Матеріали для будівництва та оздоблення тут тільки найвищого преміум-класу, а прибудинковою територією займається ландшафтний дизайнер.

Ключовим фактором є також те, що клубні будинки не завжди будуються з нуля і є новобудовами. Іноді їх розташовують у старовинних серйозно відреставрованих і реконструйованих будинках з історією, що підкреслює статусність мешканців. Тоді в такому будинку присутні старовинні барельєфи, ліпнина і арочні проходи. Клубний будинок у старій будівлі відрізняється від звичайного і зовнішнім виглядом, і самою концепцією.

Місцезнаходження та інфраструктура

Будинки клубного типу, як правило, розташовуються поруч з важливими інфраструктурними та культурними об'єктами. Щоб мешканці без проблем могли дістатися до супермаркету, спортзалу, за необхідності до дитячих садків і шкіл, із зручними великими транспортними розв'язками поблизу. Дуже часто такі будинки будують у культурних центрах великих міст, на набережних або поблизу моря. Також поруч можуть знаходитися місця великих озеленень, паркові зони. З вікон відкривається прекрасний краєвид, а формат самого будинку гарантує, що на території буде тиша і ніщо не потривожить спокій мешканців.

Ще однією відмінною рисою клубних будинків є те, що там немає комерційних площ. Наприклад, навіть в елітних новобудовах, як правило перший і другий поверхи займають різні магазини, салони або кафе з ресторанами. Для клубних будинків такий формат – неприпустимий. Мета забудовника – залишити все необхідне буквально в п'яти хвилинах і створити закритий світ без сторонніх на території будинку.

Комфорт – головний атрибут клубного будинку

Найголовніший обов'язок забудовника – забезпечити максимальний рівень комфорту для мешканців. Тут передбачена закрита територія, огороджена парканом, охоронні системи, консьєрж. Для зручності проживаючих та їх гостей будують великі паркінги, найчастіше підземні, розраховані на кілька місць, прив'язані до однієї квартири. На території стоять власні житлові системи забезпечення (такі як котельня, наприклад) найчастіше незалежні від міських служб.

Для досягнення більшого комфорту клубні будинки можуть забезпечувати і дозвілля мешканців. Вони часто мають у своєму розпорядженні спортзал, басейн, більярдні кімнати, на дахах облаштовуються лаунж-зони. Прибудинкова територія облаштовується для того, щоб там можна було гуляти або для активних ігор.

Клубний будинок – це, по суті, маленьке місто в місті, він самодостатній і закритий.

Клубний будинок: плюси і мінуси

Як можна зрозуміти з вищезгаданого, будинок клубного типу має безліч позитивних моментів, таких як:

  • Доскональний підбір сусідів, ваш соціальний статус і ритм життя буде збігатися з їхніми;

  • Високий рівень комфорту;

  • Максимальна незалежність від міських систем комунікацій, які забезпечують життєздатність;

  • Повна безпека на території завдяки охороні і цілодобовому відеоспостереженню;

  • Кілька закріплених за вами паркомісць на паркінгу;

  • Відсутність сторонніх людей на території;

  • Місцезнаходження поруч з важливими інфраструктурними та культурними об'єктами, а також з парковими і зеленими зонами або водоймами.

Але ніщо не може бути ідеальним. Так і у клубних будинків є своя низка недоліків:

  • Життя тут тихе і спокійне, не підійде любителям влаштовувати гучні вечірки;

  • Цілодобове відеоспостереження може бентежити і нервувати деяких людей;

  • Заборона на гучні заходи;

  • Висока вартість житла;

  • Необхідність проходити ретельний відбір для купівлі квартири;

  • Високі експлуатаційні витрати;

  • Складнощі з продажем або здачею в оренду купленого житла.

На останок можна сказати, що клубний будинок – це, безсумнівно, відмінне рішення для тих, кому подобається спокійне, відокремлене життя, кому підходять вимоги і хто може дозволити собі цей вибір фінансово.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

201

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом