Санкції не завада: одіозний бізнесмен купує в Одесі нерухомість

Департамент комунальної власності Одеської міськради в ході аукціону продав компанії "Ільмер" за 10,161 млн двоповерховий будинок на вулиці Великій Арнаутській, 96.

Як повідомляє "Монітор", площа будівлі складає 706,6 квадратних метрів, відповідно, квадратний метр коштував фірмі 14 тис. 380 грн або $527. Одеська влада виставила цю нерухомість на продаж 21 листопада. Купити її виявили бажання 8 компаній, частина з них – великі забудовники. У результаті найбільшу вартість запропонувала компанія Ільмер.

За даними порталу YouControl, ТОВ "Ільмер" було засновано понад 7 років тому, за документами керівником та засновником є харків'янка Юлія Бурніс. Проте ЗМІ пов'язують компанію із бізнесменом Вадимом Альперіним. Зазначається, що він збирається звести на місці двоповерхової будівлі на Великій Арнаутській житловий комплекс. Таким чином, серед малоповерхових будинків у центрі міста швидше за все з'явиться чергова висотка.

Як відомо, Вадим Альперін – відомий одеський підприємець, який зайнявся ще у 90-х роках бізнесом з алкоголем. Він разом із дружиною є власниками "Котовського винзаводу" в Одесі. 2013 року Антимонопольний комітет оштрафував завод на 300 тисяч гривень за "невчасне подання інформації".

У квітні цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про нові персональні економічні санкції, під які потрапив і Альперін. Одеського бізнесмена глава держави назвав "хрещеним батьком контрабанди".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Альперін стоїть за скандальним будівництвом ЖК на проспекті Академіка Глушка, 17а. Влітку одеський суд підтримав забудовника, який занизив клас наслідків. Для майбутньої висотки забудовник навесні 2019 року остаточно зніс дитячий садок, а у вересні цього ж року спиляв понад 30 дерев.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом