Садибу Зеленських відновлять після погодження документації

Анна Завірюха 18:44, 21.10.2024

Столична влада почне відновлення незаконно зруйнованої садиби Зеленських після погодження документації. Зараз спеціальні служби проводять дослідження стану будівлі, розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко виданню "Вечірньому Києву".

За словами чиновниці, з власником історичної споруди провели “серйозну розмову”. Після цього він погодився відновити садибу власним коштом та підписав відповідний меморандум із Департаментом охорони культурної спадщини КМДА.

Старостенко зазначила, що у вересні чиновники затвердили дорожню карту з відновлення зруйнованої будівлі. А консультативна рада при Департаменті охорони культурної спадщини погодила передпроєктну документацію та візуалізацію об'єкта. Також розпочали комплексні наукові дослідження вивчення технічного стану споруди. На їх базі згодом планують розробити науково-проєктну документацію на реставрацію садиби Зеленських. Далі її мають затвердити на консультаційній раді. Чиновниця додала, що місто отримало погодження від Нацполіції на проведення досліджень, адже земельна ділянка і майно будівлі — під арештом.

Заступниця голови КМДА повідомила, що цього тижня відбулась робоча зустріч із представниками власника будівлі та громадськості щодо відновлювальних робіт. За результатами розмови запланували: розглянути концепцію, запропоновану активістами, провести дослідження та відсортувати вцілілу жовту цеглу, щоб використати її у відновленні, законсервувати пам'ятку до початку реставрації, ⁠зберегти елементи, які не підлягають консервації на місці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за словами активістів, влада не проводить біля будівлі науково-дослідні роботи. Навпаки будівельники знову почали розбирати зруйновану садибу Зеленських на вулиці Кониського, 22.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук