Житло в Євросоюзі дорожчає рекордними темпами

Ціни на житло в Євросоюзі зросли у I кварталі 2021 року на 6,1%, встановивши рекорд по приросту з 2007 року. У порівнянні з IV кварталом 2020 року приріст склав 1,7%.

Відповідні дані наводять в Євростаті.

Як підкреслюється, найстрімкіше зростання цін за рік було зафіксовано у Люксембурзі і склало 17%. На другому місці опинилася Данія, з приростом у 15,3%, на третьому Литва, де житло подорожчало на 12%. А п'ятірку лідерів також увійшли Чехія (+11,9%) і Нідерланди (+11,3%).

Якщо порівнювати цифри з попереднім кварталом, найбільш помітні зміни відбулися в Естонії (+ 6,6%), Данії (+ 5,8%), Литві (+ 5%). При цьому падіння цін зафіксували на Кіпрі (-5,8%), Мальті (-1,6%), Словаччині (-1,2%).

Як виглядає ситуація з нерухомістю у країнах Євросоюзу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, пакети зі стимулювання економіки з боку різних європейських держав допомогли зберегти іпотечні ставки на рекордно низькому рівні. При цьому у багатьох потенційних покупців виросли заощадження через необхідність роботи з дому. У результаті попит на нерухомість виріс, перевищивши всі пропозиції на ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

41

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом