Затверджені умови іпотеки і лізингу, що надаються Укрфінжитлом

Умови іпотеки і лізингової програми, які буде надавати Українська фінансова житлова компанія на ринку нерухомості, затвердив Кабінет міністрів на засіданні у середу, 4 серпня.

Відповідну постанову, схвалену урядом, було розроблено Міністерством фінансів, повідомили в пресслужбі відомства.

Зокрема, документ визначає осіб, які можуть претендувати на пільгові програми із забезпеченням житлом. Так, це можуть бути переселенці, відомості про яких внесені до Єдиної інформаційної бази даних, а також працівники, які отримують зарплату з місцевих бюджетів та держбюджету.

Також були розроблені і критерії, які дозволяють стати учасником програми. Перш за все розмір доходу не має перевищувати 10 розмірів середньомісячних зарплат в області, є гостра необхідність у поліпшенні житлових умов. Вікове обмеження для одержувача – не більше 70 років на момент виконання зобов'язань.

Що стосується житла, на яке можуть претендувати учасники, воно не може бути старше 20 років, вартість квадратного метра загальної площі не може перевищувати опосередковану вартість житла у регіоні. Відсоткова ставка іпотечних кредитів має бути фіксованою і складе 7% протягом всього періоду з першим внеском від 20% від вартості житла.

В лізинг житло надається без першого внеску, не більше 21 "квадрата" на кожного члена сім'ї та додатково 10,5 "квадратів" на сім'ю, але не більше 94,5 "квадратів". Ставка тут буде у 5%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у листопаді минулого року уряд доручив Міністерству фінансів створити "Українську фінансову житлову компанію". Ця організація має впроваджувати програми із забезпечення українців житлом. У грудні Мінфін затвердив статут Укрфінжитла.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

152

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом