Погрози путіна завдати ядерного удару по Києву призвели до здешевлення оренди житла


Погрози президента росії володимира путіна завдати ядерного удару по Києву призвели до зниження орендних ставок на житлову нерухомість у столиці України.

Про це розповіла голова Київського міського відділення Асоціації Фахівців з нерухомості (рієлторів) України Олена Гайдамаха, передає "Вечірній Київ".

За її словами, слова російського диктатора про ядерний удар по Києву призвели до зниження попиту на ринку оренди житла. Вона вважає, що це тимчасовий фактор і незабаром попит у столиці відновиться.

Рієлтори нагадують, що з 24 лютого по середину липня в Києві обвалилися ставки на житло, що орендується, в середньому на 50%, багато орендодавців кілька місяців взагалі не брали з людей гроші за житло. З другої половини літа оренда житла в Києві почала дорожчати через наплив людей з тимчасово окупованих територій. Плюс, самі ж кияни, які виїхали в перші місяці війни, повертаються додому.

Якщо на початку широкомасштабної війни орієнтовно за 1-кімнатну квартиру просили 5 – 6 тисяч грн, то зараз – 9 – 10 тисяч грн; за 2-кімнатну потрібно було віддати 10 – 12 тисяч грн, а зараз – 14 – 15 тисяч грн; за 3-кімнатну просили – 12 – 14 тисяч, а зараз – 15 – 16 тисяч грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, про те, що в Києві зростають орендні ставки, повідомляли раніше й аналітики OLX Нерухомість. Також вони відзначили й зниження пропозицій на ринку: станом на початок серпня налічувалося 26 658 оголошень, але вже на початку вересня їхня кількість знизилася до 20 569 штук (на 23%).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом