За програмою "єОселя" видали кредитів більше, ніж мільярд гривень

За програмою "єОселя" з 1 жовтня до 31 січня українцям видали кредитів на купівлю житла на суму понад 1 млрд гривень.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у себе у Телеграм-каналі.

Так, всього під пільгові 3% річних було видано 784 кредити. Переважна більшість кредитів видали військовослужбовцям та силовикам – 653 кредити (83%), працівникам медустанов видали 69 кредитів (9%), вчителям – 52 кредити (7%), науковцям – 10 кредитів (1%).

Якщо брати регіональний розріз, то лідером тут є Київська область – 183 кредити на 247 млн гривень, а найменше видали – у Миколаївській, 2 кредити на 1 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, програма реалізується за підтримки Укрфінжитла, Мінекономіки та Мінцифри. 20 жовтня Ощадбанк видав співробітниці поліції з Чернігова перший кредит у рамках програми "еОселя" на купівлю житла.

Придбати житло під 3% річних з 1 жовтня можуть певні категорії громадян (військові та співробітники правоохоронних органів, педагоги та науковці), які не мають вдома чи бажають покращити умови життя.

Згідно із загальною статистикою, більшість кредиторів оформляють іпотеку на купівлю житла на вторинному ринку. Лише третина їх вирішується на кредит на квартири від забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом