За програмою "Доступна іпотека 7%" видали вже 730 кредитів

Українці в рамках держпрограми "Доступна іпотека 7%" станом на 25 серпня уклали з банками 730 кредитних договорів на загальну суму 618 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів.

Зазначається, що кредити оформлялися для купівлі як вторинної, так і первинної нерухомості. Однак домінування вторинної склало 76,7%. Всього у банки надійшло 1095 заявок на суму майже в 944 млн гривень для купівлі житла на вторинному (77,7%) і первинному ринках (22,3%) з 23 регіонів України. Більшість заявок стосувалися покупки житла у Києві (33,2%) та Київській області (30,8%).

Згідно з повідомленням, у програмі беруть участь 16 банків, вони продовжують удосконалювати власні процедури відповідно до умов, розробляють інформаційні матеріали для майбутніх клієнтів, проводять навчання персоналу, оскільки саме банк приймає рішення про видачу іпотечного кредиту.

pixabay.com

Як повідомляли НЕРУХОМІ, держпрограма "Доступна іпотека 7%" стартувала 1 березня. Як повідомляли в Мінфіні, розраховано, що нею зможуть скористатися близько 5 тисяч сімей.

Пізніше влада повідомила, що хоче трохи змінити її умови. Перш за все це має торкнутися вимог до "віку" нерухомості і мінімального внеску.

Так, за умовами програми кредит можна оформити строком до 20 років, з мінімальним першим внеском 15% вартості предмета іпотеки разом з ділянками як на первинному ринку нерухомості, так і на вторинному.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук