За минулий рік українці купили у Польщі майже 8 тисяч квартир

1 хв

У 2023 році українці купили у Польщі житла загальною площею у майже 380 тисячі кв м. Це приблизно 7700 квартир, повідомило видання Money.pl.

За минулий рік серед усіх країн Європи, саме у Польщі найбільше зросли ціни на нерухомість та іпотечні кредити. Попри це попит залишається високим не лише серед місцевих інвесторів, але й серед іноземних інвестиційних фондів. На ринок дуже вплинула повномасштабна війна, яку розвʼязала росія, тому громадяни України частіше почали купувати житло в Польщі. Лише у 2023 році вони придбали майже 380 тисяч кв м. За словами місцевих фінансових експертів, це майже стільки, скільки будують нових квартир за два роки. Додатковим стимулом стала програма для іноземців Safe Credit 2% з пільговими умовами. 

Зростання цін на житло в Польщі зараз є найвищим у Європі. За даними Євростату, у другому кварталі 2024 року порівняно з аналогічним періодом e 2023 році цей приріст становив 17,7%. Найдорожчі квартири зараз у Варшаві, Кракові та Ґданську.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у другому кварталі 2024 року вартість помешкань в ЄС підвищилась на 1,9% у порівнянні з попереднім кварталом, а оренда подорожчала на 0,7%. Експерти вважають, що пожвавлення на ринку нерухомості пов’язане зі зниженням відсоткових ставок та загальною стабілізацією економічної ситуації в регіоні.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом