Ціни на ринку нерухомості ЄC зростають

1 хв

Протягом 2024 року ціни на житло в країнах Європейського Союзу підвищились на 2,9%, а орендна плата зросла на 3%. Про це свідчать останні дані Eurostat.

У другому кварталі вартість помешкань в ЄС підвищилась на 1,9% у порівнянні з попереднім кварталом, а оренда подорожчала на 0,7%. Експерти вважають, що пожвавлення на ринку нерухомості пов’язане зі зниженням відсоткових ставок та загальною стабілізацією економічної ситуації в регіоні.

Найбільше зростання цін на житло Eurostat зафіксував у країнах Балтії та Центральної Європи. Лідерами є Естонія, де ціни підвищились на 232%, Угорщина зі 218%, Литва зі 178% і Латвія зі 146%. Найбільше зростання орендних ставок статистична організація помітила в Естонії, аж на 203%. Значне подорожчання також є у Литві, Ірландії та Угорщині.

В єдиній країні, де Eurostat зафіксував зниження цін на оренду, стала Греція. Показник упав на 18%. Однак у деяких країнах ЄС все ще спостерігається зниження вартості нерухомості, зокрема у: Люксембурзі (-8,3%), Фінляндії (-4,8%), Франції (-4,6%).

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в червні в Україні ціни на житлову нерухомість продовжували зростати попри низький попит на неї. Покупців насторожувала довга тривалість будівництва, високі ризики недобудови та невизначеність, зумовлена тривалою війною. Через це девелопери старі обʼєкти завершували повільно, а нові майже не починали.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

195

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом