За 10 днів війни на Західну Україну приїхало понад 100 тисяч біженців

На Західній Україні ріелтори змогли розселити понад 100 тисяч біженців, які протягом 10 днів з'їжджалися сюди, тікаючи від війни до центральних, південних та східних регіонів країни.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили в пресслужбі Асоціації фахівців з нерухомості в Україні (ріелторів).

Зазначається, що ріелтори безплатно надають допомогу в облаштуванні тих, хто потребує житла. Міста в західній частині країни переповнені заявками на розселення, вільних місць не вистачає.

Як розповів голова асоціації Юрій Піта, розселення відбувається у школах, об'єктах соціальної інфраструктури, гуртожитках. Волонтери за попереднім підрахунком зібрали матеріальну та грошову допомогу на суму понад 1 млн грн. Також ріелтори надають допомогу в евакуації, координуючи виїзд біженців. Крім того, АФНУ координує свою роботу з Фондом держмайна щодо виявлення можливих диверсантів та підозрілих орендарів. Також члени АФНУ стають до лав тероборони своїх міст.

"Україна об'єдналася у біді, всі працюють і надають допомогу нужденним заради перемоги", - підсумував Піта.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Росія атакувала Україну у четвер, 24 лютого, близько 5 ранку. По багатьох українських об'єктах було завдано ракетних ударів. Пізніше російські окупанти почали обстрілювати житлові райони, школи та об'єкти соціальної інфраструктури, що призвело до чисельних жертв серед мирного населення, продовжують гинути діти.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом