З початку року понад 7 тисяч родин придбали житло по "єОселі"

Анна Завірюха 19:22, 15.10.2024

За 2024 рік банки-партнери програми “єОселя” вже уклали понад 7 тисяч угод на понад 12 млн гривень. Про це повідомили у пресслужбі компанії "Укрфінжитло".

Минулого тижня іпотеку по “єОселі” отримали 50 сімей військовослужбовців та силовиків, 43 українці без власного житла, 16 медиків, 13 педагогів, 8 ветеранів, 4 науковці та 6 ВПО. 52 родини обрали помешкання “першого продажу”, в тому числі 10 квартир в спорудах, що зводяться. Також українці вже придбали за програмою 395 приватних будинків.

Загалом з жовтня 2022 року “єОселею” скористалось 13 438 родин на понад 21,6 млрд гривень. Реалізують програму Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України та “Укрфінжитло”. Подати заявку можна через мобільний застосунок “Дія”.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 4 жовтня 2024 року уряд оновив вимоги до житла, яке можна придбати по “єОселі”. Тепер військові, медики, вчителі, науковці зможуть брати іпотеку під 3% на нове або здане в експлуатацію помешкання до трьох років. Водночас влада розширила можливості для внутрішньо переміщених осіб. Якщо раніше вік житла за програмою для них був обмежений трьома роками, то зараз вони можуть купувати квартири або будинки віком до десяти років.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук