Кабмін оновив вимоги до нерухомості за програмою "єОселя"

1 хв

Уряд оновив вимоги до житла, яке можна придбати за програмою доступної іпотеки “єОселя”. Про це повідомило Міністерство економіки.

Тепер військові, медики, вчителі, науковці зможуть брати іпотеку під 3% на нове або здане в експлуатацію помешкання до трьох років.

Водночас уряд розширив можливості для внутрішньо переміщених осіб. Якщо раніше вік житла за програмою “єОселя” для них був обмежений трьома роками, то зараз вони можуть купувати квартири або будинки віком до десяти років. Такі ж умови передбачені для ветеранів та членів їх родин, військовослужбовців, правоохоронців, медиків, вчителів та науковців в регіонах, що найбільше постраждали від війни – Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Херсонській областях.

Тепер взяти участь у програмі “єОселя” не зможуть ВПО, якщо вони або члени їх родини вже отримали пільгову іпотеку коштом гранту Кредитної установи для відбудови (KfW). Рішення набуде чинності через 30 днів після публікації.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за останні два роки програмою доступного іпотечного кредитування "єОселя" скористалися понад 13 тисяч українських родин, а обсяг виданих кредитів перевищив 21 млрд гривень. Найбільше позичальників – понад 56,6% – серед військовослужбовців та правоохоронців. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

588

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом