Як змінилися ціни на орендні однокімнатні квартири

З початку року середня вартість оренди однокімнатної квартири в Україні зросла на 400 гривень до 6100 гривень у квітні, проте у різних регіонах ставки змінювалися протягом цього часу по-різному.

Про це повідомила Державна служба статистики.

У Києві орендні ставки з початку року продемонстрували зниження: у грудні середня плата за оренду однокімнатної квартири коштувала 7636 грн., а у квітні – 7590 грн. Проте, згідно з даними Держстату, оренда у столиці суттєво подешевшала у січні – за місяць її вартість опустилася на 200 грн до 7438 грн. Але з того часу щомісяця вона потроху росла, проте у квітні грудневих показників так і не досягла.

Дещо інша ситуація у Київській області – вартість оренди однокімнатних квартир трохи підросла, з 4066 грн у грудні до 4188 грн у квітні. При цьому 4188 грн. залишається незмінною протягом трьох місяців поспіль.

Найбільш активна динаміка зростання ставок спостерігалася у західних областях. У Львові оренда однокімнатної квартири з початку року зросла на 500 грн., з майже 11 000 грн. у грудні до 11 500 грн. у квітні. Схожа ситуація наблюдалася, в Івано-Франківській області, де з початку року плата за оренду однокімнатної квартири збільшилася більш ніж на тисячу грн., з 4800 грн. у грудні до 5900 грн. у квітні. Найсильніший стрибок цін стався на Закарпатській з початку року ставки зросли майже на 4500 грн – з 8700 грн у грудні до 13 100 грн у квітні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за прогнозами ріелторів, ціни на ринку орендної нерухомості мають зрости в Україні вже з квітня у більшості міст, де не ведуться активні бойові дії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом