Як вирішити питання дефіциту будматеріалів: уряд створив штаб

В Україні буде створено Оперативний штаб із забезпечення будматеріалами, щоб прискорити процес відновлення країни після російської агресії.

Як розповів голова Мінрегіону Олексій Чернишов, відповідне рішення ухвалив уряд на виїзному засіданні у Чернігові.

За словами міністра, велика кількість підприємств-виробників будівельної продукції працюють не на повну потужність або пошкоджено. Війна також вплинула і на логістику, що створило проблеми з постачанням. Всі ці фактори призводять до дефіциту будматеріалів, що відбивається на стрімкому зростанні їхньої вартості.

Створений штаб покликаний вирішувати подібні питання із забезпеченням громад необхідними матеріалами та компонентами.

"Це дозволить прискорити відновлення об'єктів житлової, соціальної та критичної інфраструктури, а також будівництво нових споруд та споруд різного призначення", - зазначив Чернишов.

Він додав, що очолить штаб заступниця міністра Наталія Козловська. Також до його складу увійдуть інші представники Мінрегіону, а також Держінспекції архітектури та містобудування, Державної митної служби, Мінекономіки, Офісу підтримки реформ Мінрегіону, обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Штаб повинен вирішувати такі завдання: координувати роботу центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, різних приватних структур у будівельній галузі, торгових мереж, вирішувати питання з постачанням до кінцевого споживача.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовники прогнозують, що ринок найближчим часом чекає на дефіцит металопрокату, мінеральної вати, скла та віконних профілів та комплектуючих. У зв'язку з цим частка імпортних матеріалів загрожує зрости до 80%.

Багато компаній поки що використовують будівельні матеріали, закуплені до війни. Проте вже сьогодні деякі матеріали вітчизняних виробників подорожчали від 30 до 50%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом