Власникам індустріальних парків компенсують витрати під час підключення до мереж

Уряд затвердив механізм компенсацій для учасників індустріальних парків на підключення та приєднання до інженерних та транспортних мереж.

Про це у середу, 4 січня, повідомили у пресслужбі Кабміну.

Як зазначив заступник міністра економіки Олександр Грибан, держава зайнялася залученням інвестицій в індустріальні та екопарки. Відповідно до прийнятого владою порядку для отримання компенсації, ініціатори, керуючі компанії або учасники індустріальних парків повинні подати відповідну заявку до Мінекономіки. Це звернення розглядатиме постійно діюча міжвідомча комісія з підготовки рекомендацій щодо державного стимулювання індустріальних парків. На підставі її рекомендацій Міністерство прийматиме відповідні накази та відображатиме на своєму сайті інформацію про обсяги надання компенсації та їх розміру. Також будуть оприлюднені списки заявників, яким було відмовлено у наданні компенсацій.

Відповідно до затвердженого порядку, компенсацій підлягають до 100% витрат заявника, пов'язаних із підключенням до систем розподілу електроенергії (крім приєднання до електричних мереж малих систем розподілення), газо- тепло- та водопостачання, мережі залізниць.

Загальний обсяг компенсації із усіх джерел не може перевищувати 100% вартості витрат заявника. На сьогоднішній день до Реєстру індустріальних парків включено 60 промислових майданчиків. З них 9 – нові парки, зареєстровані в 2022 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, на думку учасників ринку, одна з головних перешкод для розвитку індустріальних парків у країні – відсутність преференцій від держави щодо створення умов для розміщення виробництв. Зазначимо, що в Україні є одним із найнижчих у світі число індустріальних парків.

У січні минулого року в Київській області розпочалося будівництво першої черги індустріального парку E40 Industrial Park. Дозвіл на будівництво отримала компанія Dragon Capital.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом