Визначена вартість будівництва житла по регіонах

Експерти Мінінфраструктури згідно з наказом відомства розрахували опосередковану вартість будівництва житла за квадратний метр загальної площі квартир по усіх регіонах України. Про це повідомляється на сайті відмства.

Згідно з опублікованими даними саме дешеве будівництво квадратного метру – у Кіровоградській області, коштує воно18,3 тисячі гривень. Також до трійки лідерів входять Закарпатська та Житомирська області – 18,7 та 18,9 тисяч гривень відповідно. В усіх інших областях середня вартість стартує від 19 до 21 тисячі гривень.

Зате найдорожче будівництво житла, за підрахунками експертів, у Києві, де ціна квадратного метра сягнула показника у 25,1 тисячі гривень. Також дорого будувати у у Харківській та Донецькій областях – по 22,6 тисячі гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Україні торік будівництво житлових об'єктів порівняно із 2022 роком скоротилося на 4,6%.

За даними Держстату, у структурі будівництва переважну частку (42,9%) займають капітальні та поточні ремонти приміщень. Частка будівництва нових об'єктів складає 36,3%.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

605

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом