Виріс попит на ділянки під забудову за Києвом: що буде з цінами

Ділянки під забудову недалеко від Києва користуються попитом, який починаючи з лютого виріс на 3,5%.

Про це повідомили в Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів), передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з наведеними даними, незважаючи на збільшений попит, ціни на землю залишаються в межах грудневих значень: від $900 до $2500 за сотку в залежності від розташування. Однак, якщо попит продовжить зростати, ймовірно він потягне за собою і вартість ділянок. За прогнозами у квітні земля може подорожчати в результаті від 1,5 до 2%.

Земля під Києвом користується попитом
pixabay.com

В асоціації відзначили і стабільність на ринку нежитлових приміщень у складі ЖК, як на первинному, так і на вторинному ринку. Тут в середньому по Києву ціни варіюються від $800 до $1400 за "квадрат". У центрі столиці ціни стартують від $2000.

Ріелтори відзначають, що на стан ринку дуже впливає і епідеміологічна ситуація, а також заходи, що вводяться внаслідок цього. Так, пожвавлення ринку слід чекати вже після скасування карантину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, після затишшя на ринку нерухомості з другої половини лютого кількість угод зросла до 7%. Збільшення активності як покупців, так і продавців говорить про процес відновлення.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук