Викрита схема привласнення нерухомості "Київміськбуду"

1 хв


Державне бюро розслідувань викрило схему незаконного заволодіння нерухомістю столичної будівельної компанії “Київміськбуд” вартістю понад 282 млн гривень. Про це повідомили на офіційному сайті ДБР.

За даними слідства, схему організував власник одного з підприємств-управителів фонду фінансування будівництва та директор компанії, через яку здійснювали оплату купівлі нерухомості.

"Учасники оборудки підробляли документи та без відома забудовника здійснили продаж майнових прав на об'єкти нерухомості на підконтрольних осіб. Загальна сума збитків ПрАТ "ХК "Київміськбуд" перевищує 282 млн гривень", — йдеться у повідомленні.

Організатору схеми повідомили підозру в організації протиправного заволодіння майном, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованому розповсюдженні інформації з обмеженим доступом. Директора підприємства підозрюють у пособництві протиправному заволодінні майном. Статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Організатору схеми обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 282,6 млн гривень.

Під час розслідування правоохоронці також викрили працівника податкової служби та співробітника держбанку, які надавали фігурантам злочинної схеми інформацію щодо низки товариств.

"Зокрема, номери, дати відкриття та закриття рахунків, інформація щодо реєстрації платника податку на додану вартість та єдиного соціального внеску, інформація про місце обліку, стан рахунків, рух коштів по них та інше", — зазначили у ДБР.

Працівнику податкової служби загрожує позбавлення волі до 3 років.Водночас співробітнику — позбавлення волі до 2 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, нещодавно колишнє керівництво Київміськбуду опинилося у центрі уваги через журналістське розслідування, під час якого виявили побудоване закрите котеджне містечко. Вого розташоване на землі у Козині, яку вивели із Київміськбуду. Вартість зведених там будинків можна оцінити більш ніж $3 мільйони. Тоді НАБУ зацікавилися діяльністю Київміськбуду.
 

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

940

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом