Від початку 2024 року ціни на квартири у Тернополі зросли на 15%


Від початку 2024 року ціни на купівлю квартир у Тернополі зросли щонайменше на 15%. Про це повідомила голова Тернопільського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України Марія Хомин, передає "Суспільне".

За її словами, середня вартість житла в новобудові торік була 650 доларів за квадратний метр, цього року вже 750 доларів. Ціни зростають через високий попит. Однокімнатних або двокімнатних квартир стандартного планування зараз на ринку дуже мало, але багато хто хоче придбати саме їх. Тому власники такого житла ставлять дуже високі ціни. Експертка розповіла, що, якщо помешкання розміром 30 кв м раніше коштувало 22-23 тисячі доларів, то зараз від 25 тисяч доларів, тобто ціни зросли на 15-20%.

Проте рієлтори зауважують, що вартість оренди залишилася на рівні минулого року. На початку повномасштабної війни вона дуже різко зросла, але потім стабілізувалася, бо люди почали менше переїжджати й орендувати житло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в червні цього року НБУ повідомляло, що в Україні ціни на житлову нерухомість продовжують зростати попри все ще низький попит на неї. Покупців насторожує довга тривалість будівництва, високі ризики недобудови та невизначеність, зумовлена тривалою війною.

Ціни на первинку також зросли. З початку року в Ужгороді житло подорожчало на 15%, у Львівській області — на 14%, тоді як у Києві — лише на 2%.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук