Весь прибуток Укрбуду за минулий рік піде до держбюджету

Кабмін розпорядився направити до держбюджету 3,3 млрд дивідендів, що становить весь прибуток будівельної компанії "Укрбуд" за 2021 рік.Про це йдеться у розпорядженні №387 від 7 травня, повідомляється на урядовому порталі.

Крім того, компанію зобов'язали надати на загальні збори товариства річний звіт із зазначенням фінзвітності, вказавши консолідований прибуток за минулий рік та річний звіт правління. Укрбуд має підготувати документ до 20 червня.

Раніше в березні Кабмін доручив Укрбуду забезпечити в одноденний термін авансове перерахування в повному обсязі до державного бюджету суми річних дивідендів, розрахованої за базовим нормативом відрахування частки прибутку, який спрямовується на виплату дивідендів – господарської діяльності у 2021 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Дарницький райсуд Києва 13 січня скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент", задовольнивши клопотання адвоката "Bazert Development LLP", бенефіціаром якого є екснардеп Максим Микитась. У Мін'юсті вважають, що дії реєстраторів, через які Микитась втратив корпоративні права на будівельну компанію, мають бути скасовані.

Перед цим його було відправлено під арешт за підозрою у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 80 млн гривень. Микитасю змінили запобіжний захід на домашній арешт після того, як він відшкодував більшу частину збитків і пішов на співпрацю зі слідством.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом