В яку нерухомість за кордоном інвестують українці

Команда Нерухомі 10.05.2024 16:59 PR матеріал

1 хв

На рахунках українців зберігається більше ніж 700 млрд гривень, ще існує приблизно 450 млрд гривень так званих "підматрасних" грошей. Про це розповів на одній з останніх конференцій голова Національного банку України Андрій Пишний.

На початку повномасштабного вторгнення українські накопичення активно почали інвестувати в нерухомість за кордоном. Оскільки європейські країни територіально ближчі та зрозуміліші, то найбільше інвестицій припало саме на них: Польщу, Чехію, Австрію, Німеччину, Іспанію. 

З початку 2024 року спостерігається новий тренд: Близький Схід та країни Азії такі як Індонезія, а також Туреччина. Насамперед інвестори вбачають в інвестуванні в інші країни можливість диверсифікації портфеля. Оскільки це дозволяє знизити загальний ризик, адже падіння на одному ринку можуть бути компенсовані зростаннями на іншому. До того ж інвестування у європейську нерухомість не приносить великих прибутків, бо річна дохідність не перевищує 7%. 

В Індонезії, ОАЕ та Туреччині дохідність в середньому вища – від 8 до 15%. Саме тому сюди спрямовують гроші інвестори більш ніж зі 100 країн світу.

Вкладати гроші за кордоном можна і в українські проєкти. Так до прикладу харківські девелопери "Житлобуд-2" та "Teus Group" спільно з турецьким забудовником наприкінці минулого року запустили проєкт DESIRE. Це житловий комплекс преміумкласу з резиденціями та готельною частиною, що розташований в одному з наймолодших районів турецької Анталії. 

Керувати нерухомістю, а отже і здачею в оренду буде всесвітньо відома та одна з найбільших у світі готельних мереж Best Western, що забезпечує високу рентабельність проєкту та повністю пасивні інвестиції.
 

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

882

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом