В Україні зріс обсяг будівництва житла

В Україні в більшості регіонів у першому кварталі цього року зріс обсяг будівництва житла у порівнянні з попереднім періодом.

Про це розповіла голова Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) Вікторія Волковська, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, згідно з аналізом даних, наданих фондами фінансування будівництва, у багатьох регіонах спостерігається зростання порказника. "Найбільш помітний – у Львівській області, де обсяг будівництва зріс більш ніж на 20%", – додала глава FIMA.

Новорічні свята, період адаптивного карантину і локдаун поки не зробили істотного впливу на будівельну сферу.

Як показує опитування фондів: майже 50% респондентів розповіли про 20% зростанні будівництва (або навіть вище), 20% повідомили про 10% зростання, і лише 10% поскаржилися на падіння обсягів будівництва (до 10%).

В асоціації відзначили, що кількість продажів практично залишилася на рівні минулого кварталу, показник виріс лише в декількох регіонах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними Держстату в Україні обсяг будівельних робіт в листопаді минулого року виріс на 9,3% в порівнянні з таким же місяцем 2019 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом