В Україні попит на прибуткові будинки може зрости вдвічі

Попит на прибуткові будинки в Україні до 2025 року може зрости вдвічі, сьогодні таке житло користується популярністю переважно у найбільших містах.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі девелоперської компанії INSPI Development.

Як зазначається, попит на прибуткові будинки в мегаполісах обумовлений тим, що саме тут існує велика потреба у довгостроковій оренді житла площею 25-50 "квадратів". На сьогоднішній день на ринку орендної житлової нерухомості частка апартаментів у прибуткових будинках займає близько 10%. Водночас слід врахувати, що й пропозицій не так вже й багато: прибуткові будинки можуть задовольнити максимум 20% потреб орендарів.

Проте, за словами співзасновника INSPI Development Володимира Семенцова, вже найближчим часом очікується зростання популярності оренди апартаментів у прибуткових будинках. Зростання пропозицій спровокує збільшення частки потенційних орендарів. У найбільших містах України – Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та Львові – кількість наявних 1000 номерів зросте за пару років до 2000-3000 апартаментів.

"Левова частка з яких буде сконцентрована у Києві (більше 40%), Львові та Одесі (близько 25-30%)", - наголосив Семенцов.

Апартаменти в прибуткових будинках мають низку переваг. Насамперед існує можливість готельного обслуговування, облаштування зручного лобі, безпека проживання на закритій території, реалізація формату live-work-play шляхом додаткових об'єктів інфраструктури.

Як зазначили в INSPI Development, вартість проживання в таких апартаментах можна порівняти з однокімнатною квартирою. Залежно від класу об'єкта ціна може бути вищою до 40%.

"Звичайно, не варто розраховувати, що прибуткові будинки витіснять класичну оренду квартир, однак у найближчі кілька років вони можуть стати вагомою альтернативою потенційним орендарям", - резюмував Семенцов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за пів року в Україні вартість оренди торгової нерухомості знизилася на тлі введених локдаунів через епідемію коронавірусу. Зниження орендних ставок торкнулося офісів (близько 0,8%) та торгових площ (10%). А ось оренда складських приміщень виросла – в середньому на 3,1%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом