В Україні на законодавчому рівні врегулюють будівництво сховищ

У Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону №7398 щодо планування та забудови територій із обов'язковою наявністю бомбосховищ.

Про це написала у понеділок, 23 травня, заступниця голови комітету з питань містобудування Олена Шуляк у Facebook.

За її словами, агресія Росії продемонструвала, що в Україні існує дефіцит надійних укриттів. При цьому з того, що є, більшість притулків не обладнана евакуаційними виходами, системами водопостачання, немає пристроїв для зберігання продуктів харчування. Вони не здатні захистити від зброї масового ураження.

"Наша система цивільного захисту не в змозі повною мірою забезпечити захист людей від ризиків, пов'язаних з бойовими діями, особливо якщо врахувати відверто варварський характер ведення війни, який практикується росією", - зазначила Шуляк.

Вона додала, що документ допоможе розгорнути в Україні мережу захисних споруд, які гарантують безпеку українців від військових злочинів збройних сил російських терористичних військ.

"Серед іншого ми пропонуємо, щоб у Містобудівній документації на регіональному та місцевому рівні повинен бути розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту", - додала депутат.

Також Шуляк наголосила, що об'єкти із середнім та значним класом наслідків із містобудівної документації мають відповідати технічним заходам захисту цивільного населення та забезпечувати дотримання вимог доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у Верховній Раді розглянули у першому читанні законопроєкт №7198, який передбачає відновлення нерухомості та інфраструктури за рахунок держави. Також Шуляк обіцяла, що держава врегулює облаштування нових бомбосховищ у житлових комплексах на державному рівні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

134

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом