В Україні на тлі ажіотажу на ринку нерухомості виріс попит на послуги ріелторів

Попит на послуги професійних ріелторів з початку 2021 року зріс в середньому на 15%.

Про це НЕРУХОМІ повідомили в пресслужбі Асоціації фахівців з нерухомості.

В асоціації пояснили, що зростання кількості звернень пов'язано з пожвавленням в цілому ринку нерухомості, коли перед покупцями стоїть завдання придбати тут чи іншу нерухомість під певну грошову суму як на первинному, так і на вторинному ринку. У свою чергу відкриття ринку землі і введений модуль оцінки об'єктів нерухомості ФДМ змушують продавців звернутися за допомогою до фахівців, які змогли б проконсультувати з цих питань.

При цьому, до кінця року кількість звернень покупців і продавців нерухомості за професійною допомогою ріелторів може вирости ще на 5%.

В АФНУ вважають, що для поліпшення роботи ріелторів потрібно впровадити регулювання їх діяльності на законодавчому рівні, яке б затвердило загальні правила роботи. "А сам алгоритм діяльності мав би реалізовуватися на принципах свободи підприємницької діяльності", – розповів глава асоціації Юрій Піта.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за перші шість місяців цього року вартість житла в столичних новобудовах зросла на 16,2% і склала 1705 доларів за квадратний метр. За даними девелоперських компаній, лідером зростання виявилася нерухомість з сегмента бізнес-класу. Житло тут подорожчало за півроку на 22% до $2252 за "квадрат". Житло комфорт-класу підскочила в ціні на 17% до $1205 за "квадрат". Квартири економ-класу подорожчали на 15% до $ 978 за "квадрат".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом