В Україні можуть заборонити покупку і здачу в оренду квартир без ріелторів

Депутати Верховної Ради хочуть заборонити покупку або оренду без ріелторів. Новий проєкт закону спрямований на розгляд до профільного комітету.

Про це свідчать дані з офіційного сайту парламенту.

Як наголошується, щоб контролювати виконання норми про покупку/оренду житла тільки через посередника, у Раді пропонують створити новий сервіс – Єдину інформаційну базу, яка буде відкритою і доступною в онлайні. Планується, що ріелтори будуть вносити в неї інформацію за договорами, кожному з яких присвоять унікальний номер. Незареєстровані в базі договори будуть вважатися незаконними.

Рекламу продажу або надання нерухомості в оренду теж пропонують вирішувати тільки через ріелторів. Механізм такий: продавець або орендодавець повинен буде виключати в рекламу номер паспорта об'єкта, який йому видасть ріелтор. Реклама без номера загрожує штрафом у 47,2 тис. гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабінет міністрів наділив Міністерство фінансів повноваженнями фінансового моніторингу в ряді галузей, в тому числі - щодо ріелторської діяльності та консультування в сфері купівлі-продажу нерухомості.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом