В Україні кількість ризикових новобудов знизилася до 52%

У найбільших містах України кількість новобудов з січня 2020 року по березень 2021 року зросла на 28%, при цьому кількість ризикових об'єктів незначно знизилася до 52%. Про це йдеться в дослідженні, яке провела компанія Monitor.Estate.

Як повідомили в компанії, за цей період побудували близько 390 нових об'єктів. Лідером традиційно став Київ – 109 об'єктів, на другому місці розташувався Львів – 90 об'єктів, Одеса – 75 об'єктів, Київська область – 70 об'єктів, Дніпро – 25 об'єктів, Харків – 21 об'єкт. При цьому ввести в експлуатацію вдалося менше половини – лише 160 новобудов. Тут лідером виявилася Київська область – 41 об'єкт, Львів – 38 об'єктів і в Києві – 36 об'єктів.

В ході дослідження було з'ясовано, що за вказаний період більше 26% новобудов зводяться без дозвільних документів на ведення будівельних робіт – 104 об'єкта. Ще 38% будується на землі без відповідного цільового призначення або ж ділянку ще не сформовали. Загальна кількість ризикових новобудов склала 52%.

"За нашими даними, на жаль, реформа ДАБІ істотно не вплинула на кількість ризикових новобудов. На сьогодні відсоток таких об'єктів становить 52% у порівнянні з 2019 роком було 55%. Навіть навпаки – відсутність ахрбудконтролю дало поштовх появі такої кількості новобудов у найбільших містах України", - заявив співзасновник Monitor.Estate Володимир Копоть.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, глава виконкому Національної ради реформ Мікхеіл Саакашвілі заявив, що у видачі будівельних дозволів були прийняті "революційні зміни", що в кінцевому підсумку призведе до падіння цін на нерухомість.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

45

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом