В Україні істотно наростили введення житла в експлуатацію – Держстат

В Україні за перше півріччя показник введення житла в експлуатацію зріс на 29,5% у порівнянні з таким же періодом у 2020 році.

Відповідні дані навели у Державній службі статистики з урахуванням житла, введеного відповідно до тимчасового порядку прийняття в експлуатацію будинків, побудованих без необхідних дозвільних документів.

Так, в містах ввели 3,3 млн "квадратів" житла, у селах – 1,5 млн "квадратів". З них 41,8% – в одноквартирних будинках, 57,8% – в будинках з двома та більше квартир, 0,4% – у гуртожитках.

В цілому за 6 місяців 2021 року введено в експлуатацію 62,3 тисячі квартир: з них 47,6 тисяч у містах і 14,6 тисяч – в сільській місцевості.

Більша частина введеного в експлуатацію житла (54,6% від загального обсягу) припала на наступні області: Київська, Львівська, Харківська, Одеська, Тернопільська та Івано-Франківська. При цьому у Запорізькій, Луганській та Івано-Франківській Держстат зафіксував зниження обсягів введення житла. А ось у Дніпропетровській, Сумській і у Києві показники зросли.

Середня площа зданих в експлуатацію квартир склала – близько 77 "квадратів": для одноквартирних будинків – 157 квадратних метрів, і 56 – для багатоквартирних.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними Держстату обсяг виконаних будівельних робіт в червні цього року зріс на 21% в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, при цьому за півріччя приріст виявився незначним – всього 0,2%

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом