В окупованому Криму за безцінь намагаються продавати квартири

У тимчасово окупованому росією Криму з'явилося багато оголошень з продажем квартир майже за безцінь.

Як повідомляють ЗМІ, війна в Україні таки далася взнаки й на окупованому півострові, куди масово доставляють труни з колаборантами, які прийняли ще в 2014 році бік росії. Це спонукало "місцевих визволителів" спішно позбавлятися нерухомості. Останні пости рясніють переважно пропозиціями збуту на вторинному ринку. Так, серед оголошень повно квартир у Сімферополі, Євпаторії, Ялті, Саках, Керчі, Бахчисараї та інших популярних місцях.

Зазначається, що ціни стартують від кількох мільйонів рублів за різні види квартир. У перерахунку на долар, мешканці півострова віддають нерухомість фактично за безцінь: за однокімнатну квартиру в Сімферополі просять 4,2 мільйона рублів, поки це 31,5 тисяч доларів.

На інших ресурсах продавці дотримуються середньої ціни в 4-5 мільйонів рублів (до 37 тисяч доларів) за квартиру з однією або двома кімнатами та в 10-15 мільйонів рублів (до 112 тисяч доларів) за три кімнати.

Масовий продаж нерухомості в окупованому Криму раптово розпочався 10 березня після тривалого затишшя на ринку. За інформацією Офісу президента, окупанти вивозять із півострова сім'ї працівників ФСБ.

Водночас, за даними деяких ріелторських компаній, місцевий ринок практично помер - угоди не відбуваються, купити валюту в Криму зараз неможливо, при цьому за рублі продавати житло мало хто хоче. Зрештою продавці змушені знімати свої оголошення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ціни в рублях на нерухомість у Москві зросли в лютому на 5% на тлі війни в Україні та введені внаслідок цього економічні санкції проти Росії, досягнувши 8-річного максимуму.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом