В Іспанії продають село за ціною однокімнатної квартири


На північному заході Іспанії, неподалік португальського кордону в провінції Самора, виставлено на продаж село Сальто-де-Кастро. За нього просять 260 тисяч євро.

Як повідомляє BBC, село знаходиться за три години їзди на машині від Мадрида, воно складається з 44 будинків, готелю, церкви, школи. Тут також є муніципальний басейн і військова казарма, де раніше розміщувалася цивільна гвардія.

Виявилося, що Сальто-де-Кастро вже покинуто близько 30 років. Останній власник купив її на початку 2000-х років, маючи намір розвинути тут туризм, проте через кризу в єврозоні так і не зміг цього зробити. Нині йому вже 80 років, він мешкає у місті і йому важко втілити проєкт у життя.

"У власника була мрія побудувати тут готель, але все було відкладено. Він все ще мріє, щоб цей проєкт здійснився", - розповів представник власника Ронні Родрігес.

Варто наголосити, що оголошення викликало інтерес на ринку нерухомості, за тиждень його переглянули близько 50 тисяч разів. Варто зазначити, що за 260 тисяч євро в Мадриді чи Барселоні можна купити однокімнатну квартиру, щоправда, з досить непоганим метражем.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, на італійській Сицилії дедалі більше населених пунктів пропонують житло по 1 євро. Зокрема у програмі бере участь селище П'яцца-Армеріна та містечко Салемі. Також у центральній Сардинії місто Оллолаї пропонує оренду житла за символічну вартість. Учасникам програми можуть розраховувати на пільговий пристрій дітей у навчальні заклади, отримати безкоштовні підручники, розважальні та освітні семінари.

Місцева влада таким чином хоче залучити до вмираючих населених пунктів нових жителів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

118

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом