В Євросоюзі взялися за навчання будівельників екологічних будинків

За підтримки влади Євросоюзу у Чехії відкрили школу для будівельників екобудинків, заняття проходитимуть повністю безкоштовно.

Як повідомляється на сайті Єврокомісії, навчання пройде в рамках проєкту CraftEdu, це буде онлайн-школа для будівельників "зелених" будинків. На інтерактивній платформі вже підготували 20 навчальних курсів, які ознайомлять з усіма етапами "зеленого будівництва". Навчання буде проводитися чеською, німецькою, словацькою та болгарською мовами. Сюди може записатися будь-хто, а той, хто пройде навчання – отримає сертифікат.

Проєкт підтримали Союз підприємців будівельної галузі Чеської Республіки, Фонд розвитку архітектури та цивільного будівництва і Чеський технічний університет у Празі.

Як зазначили організатори проєкту, його основною метою є створення навчальних програм для професій ц сфері будівництва з застосуванням останніх енергозберігаючих технологій.

За даними Єврокомісії, одним з пріоритетів є необхідність оновлення житлового фонду у Європі. За даними проведених досліджень, будівлі з низькою енергоефективністю – це один з основних джерел викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, американські кліматологи прийшли до висновку, що ущільнення забудови міст допоможе у боротьбі з глобальним потеплінням на планеті. Пілотна програма вже стартувала в центральному районі Sunset District в Сан-Франциско.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом