В будівельну е-систему додали нові послуги

У портал "Дія" додали нові послуги для будівельної сфери, які стали доступні користувачам. Вони стосуються як приватних і багатоквартирних житлових будинків, так і будівель промислової забудови.

Про це повідомили в п'ятницю, 21 травня, в пресслужбі Мінрегіону.

Підкреслюється, що тепер в онлайн режимі можна отримати будівельний паспорт забудови земельної ділянки, зареєструвати декларацію про готовність до експлуатації об'єкта (належить до об'єктів з незначними наслідками СС1), отримати дозвіл на виконання будівельних робіт та сертифікат про прийняття в експлуатацію об'єктів для класу наслідків СС2, СС3 в електронній формі, а також подати заяви про скасування документів про початок підготовчих і будівельних робіт.

Очільник Мінрегіону Олексій Чернишов підкреслив, що збільшення кількості адмінпослуг в Єдиній державній електронній системі в сфері будівництва – ще один крок назустріч реформі будівельного сектора. Він повідомив, що завдання влади – повна автоматизація процесів в будівництві, що має позбавити галузь від корупційної складової.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, експериментальний проєкт щодо впровадження першої черги Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва стартував в Україні в липні минулого року. Вона створювалася за співпраці Мінрегіону і Мінцифри та підтримки проєкту USAID/UK aid.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом