В Анталії скаржаться на зростання кількості нелегальних рієлторів з рф та України

У турецькій Анталії значно зросла кількість нелегальних рієлторів з України та росії, що посилило і так складну ситуацію на місцевому ринку орендної нерухомості.

Як повідомляє Hurriyet Daily News, посилаючись на дані Асоціації маклерів нерухомості Анталії, кількість російських та українських агентів з нерухомості, які працюють без дозволу, перевищила кількість місцевих рієлторів із відповідними офіційними документами.

Глава асоціації Ісмаїл Чаглар наголосив, що війна в Україні дуже вплинула на ринок нерухомості в Туреччині. Сьогодні спостерігається різке зростання орендних ставок на тлі міграції з росії та України. "Люди прибували до міста у стані паніки, намагаючись знайти місце для ночівлі. Деякі з наших колег та орендодавців побачили у цьому можливості", - розповів Чаглар.

За його словами, ціни на мебльовані апартаменти за короткий час зросли втричі. При цьому домовласники почали підвищувати орендну плату і для тих, хто раніше зняв житло. У липні ситуація погіршилася, оскільки деякі орендарі не платили. Поява згодом нелегальних ріелторів ще більше додала хаосу на ринку.

"Ціна оренди будинку, що визначається нашою асоціацією, збільшується з 5 000 лір до 12 000 – 15 000 лір. І ситуація з будинками, що виставляються на продаж, така сама", – повідомив Чаглар, додавши, що в результаті постраждали місцеві жителі, тому що вони не можуть дозволити собі платити таку високу орендну плату.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, українці за 10 місяців 2022 року придбали майже 2 тисячі будинків та квартир у Туреччині, побивши показники за 2021 та 2020 роки. Така ситуація виникла через кровопролитну війну, яку розв'язала росія, атакувавши Україну.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом