В Афінах обмежать короткострокову оренду житла мінімум на рік

Анна Завірюха 17:52, 19.09.2024

З 1 січня 2025 року влада Афін запровадить тимчасовий мораторій на дозволи для короткострокової оренди житла. Заборона поширюватиметься на три райони в центрі столиці Греції та діятиме щонайменше рік, але з можливістю продовження, повідомило Reuters.

Цього року країна очікує, що дохід від туризму сягне 22 млрд євро. Проте уряд Греції намагається віднайти баланс між прибутковістю індустрії, яка приносить значні кошти у бюджет, і проблемами для місцевих жителів. Адже вони стикаються з нестачею житла та зростанням вартості на нього.

Для боротьби з надмірним туризмом влада ще планує підняти щоденний збір з короткочасної оренди з 1,5 євро до 8 євро з квітня по жовтень, і з 0,50 євро до 2 євро в інші місяці. Також хочуть запровадити 20-євровий збір з відвідувачів круїзних лайнерів на острови Санторіні та Міконос у розпал літнього сезону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, багато європейських країн почали встановлювати обмеження на здачу житла через великий наплив туристів.

Так, у Чехії з 2025 року муніципалітети можуть отримати повноваження самостійно визначати кількість дозволів на короткострокову оренду нерухомості на своїй території. Уряд планує запровадити електронну систему e-Turista, де власники помешкань будуть зобов’язані реєструватися у ній і отримувати номер ліцензії. Це допоможе краще контролювати податки та слідкувати за кількістю туристів.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук