Уряд хоче дофінансувати програму "єОселя"

Уряд ухвалив низку рішень, які дають змогу прискорити реалізацію програми пільгового кредитування "єОселя", та узгоджена для "Укфінжитла" можливість залучення коштів на відкритому фінансовому ринку.

Про це розповіла перша віцепрем'єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, повідомляє урядовий портал.

За її словами, програма "єОселя" виявилася досить популярною серед українців, попит на пільгові кредити під 3% – на високому рівні.

"Уряд робить все для продовження роботи програми "єОселя" та розширення кількості її потенційних учасників. Зараз нам необхідно надати новий імпульс фінансуванню компанії "Укфінжитло", - розповіла Свириденко.

Вона додала, що влада також розраховує на залучення коштів міжнародних організацій, що сприятиме більшій кількості виданих кредитів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, 14 березня Кабмін погодив фінансовий, інвестиційний та стратегічний плани компанії "Укфінжитло". При цьому надійшли пропозиції від деяких банків, загальна сума фінансування яких може сягнути 10 млрд грн. Ці кошти планують направити на початок другого етапу програми "єОселя".

Слід зазначити, що сьогодні українці вважають за краще оформляти іпотеку для купівлі житла виключно на вторинному ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом