Українці не поспішають оформляти "Доступну іпотеку": лише 42 кредити за тиждень

За минулий тиждень українські банки видали 42 кредити в рамках програми "Доступна іпотека 7%" та станом на 23 грудня загальна кількість підписаних договорів склала 1274.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

У відомстві уточнили, що з моменту запуску програми до банків надійшло 1789 заявок на 1,6 млрд гривень. Як правило, українці залучають додаткові кошти для покупок житлової нерухомості на вторинному ринку, перевага якого склала 76,6%. Банки схвалили іпотечні кредити на загальну суму 1,1 млрд гривень.

Головним чином пільгову іпотеку використовували для придбання житла у Києві (близько 31,7% від загальної кількості виданих кредитів) та Київської області (31,6%). В інших регіонах відсоток виявився значно нижчим: Львівська область 6,4%, Харківська область 5,6%, Рівненська область 3,8%.

У Мінфіні уточнили, що протягом тижня суми кредитів зросли на 4%. На сьогодні у програмі бере участь 21 банк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше голова правління ОТП Банку Володимир Мудрий розповів, що на ринку іпотеки спостерігається катастрофічний розрив між погодженими кредитами та виданими.

Зазначимо, що ОТП Банк є також учасником держпрограми "Доступна іпотека 7%".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом