Українських архітекторів змусять проходити курси підвищення кваліфікації

Українські архітектори зможуть підвищувати свою кваліфікацію у чотирьох спеціалізованих вишах: у Київському національному університеті будівництва та архітектури, Національному університеті "Львівська політехніка", Придніпровській державній академії будівництва та архітектури та Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова.

Як повідомили у пресслужбі Мінрегіону, відповідні програми були розроблені вище зазначеними вишами та погоджені 18 листопада Міністерством розвитку громад та територій України.

Як заявила заступниця міністра Наталія Козловська, підвищення кваліфікації – актуалізація власних знань та вмінь архітекторів, необхідних для їхньої професійної діяльності.

"Надзвичайно приємно, що сьогодні найбільш провідні галузеві установи вищої освіти, які без перебільшення можна вважати "архітектурними школами", отримали можливість розробляти та використовувати на практиці програми підвищення кваліфікації архітекторів", - зазначила чиновниця.

Так, кожні п'ять років архітектори мають "актуалізувати" свої знання та вміння для своєї професійної діяльності. Це необхідна умова безстроковості їх кваліфікаційних сертифікатів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше стало відомо, що керівництво Київського національного університету будівництва та архітектури ухвалило рішення стиснути програму підготовки бакалаврів із чотирьох років до трьох. ВНЗ оптимізує та розробляє нові програми навчання студентів, щоб вирішити питання з дефіцитом фахівців на ринку, яких Україна гостро потребує через відновлення та будівництва різних об'єктів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

157

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом