Українські банки побили рекорд з видачі іпотеки

Українські банки оновили рекорд, видавши в серпні 944 іпотечних кредити на загальну суму у 830 млн гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Національного банку України.

Зазначається, що також виросла сума середнього кредиту – на 10% до 879 тисяч гривень. У регіональному розрізі зросла перевага Києва – тут укладалися договори значно частіше, ніж в інших містах і областях.

Всього за 8 місяців банки видали 6,6 тисяч кредитів на покупку житла, загальна сума склала понад 5,2 млрд гривень. У порівнянні з таким же періодом минулого року, то обсяг іпотечного кредитування виріс у 2,2 рази за кількістю договорів та в 3 рази в грошах.

У Нацбанку в ході опитувань з'ясували, що українці продовжують брати іпотеку головним чином для придбання житла на вторинному ринку, тут перевага склало близько 90% (як за кількістю договорів, так і в грошовому еквіваленті).

Виходячи із ситуації на ринку середньозважена ставка кредитів для первинного ринку становить 15,9% і 13,6% – для вторинного. Так, ставки за рік знизилися на 1,0 і 0,4 пункта.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, банки станом на 20 вересня видали 838 кредитів на покупку житла в рамках державної програми "Доступна іпотека 7%" - в середньому банки оформляють по 4 договори в день.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом