Україна впевнено нарощує обсяги будівництва житла – Держстат

У цьому році за січень-серпень в Україні кількість побудованого житла зросло на 21,1% в порівнянні з таким же періодом у 2020 році. За серпень показник виріс на 28,1%.

Відповідні дані надали в Державній службі статистики.

Як відзначили у Дерстаті, в цілому будівельна сфера за звітний період показала позитивну динаміку – зростання склало 1,8%, за серпень показник виріс на 10%. У грошовому вимірі за січень-серпень показник досяг 121 млрд гривень.

Так, у серпні цього року до серпня 2020 го зростання обсягу будівельних робіт спостерігалося у будівництві житлових будинків (+ 27,2%), нежитлових (+ 9,8%), інженерних конструкцій (+ 5,2%).

Основний приріст склало нове будівництво, на яке довелося 34,9% від загального обсягу виконаних робіт. 38,4% – довелося на капітальний та поточний ремонт, а 26,7% - це реконструкція і технічне переоснащення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні на тлі ажіотажу на ринку нерухомості виріс попит на послуги ріелторів. Останнім часом перед покупцями стоїть завдання придбати тут чи іншу нерухомість під певну грошову суму як на первинному, так і на вторинному ринку. За перші шість місяців цього року вартість житла у новобудовах Києва виросла на 16,2% і склала 1705 доларів за квадратний метр.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом