У Японії можна безкоштовно отримати нерухомість

1 хв


За останні 30 років кількість порожніх будинків у Японії зросла майже вдвічі,  тому місцеві агентства нерухомості допомагають іноземним клієнтам отримати таке житло безкоштовно або придбати за дуже низькою ціною. Про це повідомило CNN.

Міністерство внутрішніх справ та комунікацій Японії опублікувало результати статистичного дослідження житла та земель. Воно показало, що в країні понад 9 млн порожніх будинків. Це на 510 тисяч більше, ніж у 2018 році. 

Більше 4,4 млн обʼєктів нерухомості доступні для здачі в оренду. Проте вони вони розташовані далеко від великих населених пунктів і тому залишаються без мешканців. Статус понад 3,8 млн будинків невідомий, і лише 330 тисяч виставлені на продаж. Загальна кількість одиниць житла в Японії становить 65,02 млн, що на 2,61 млн більше, ніж показувало попереднє дослідження. Це рекордний показник за всі роки дослідження.

Водночас науково-дослідний інститут Номура прогнозує, що до 2033 року більш як 30% усіх будинків у Японії будуть пустими. Порожні будівлі стають місцем для сміттєзвалища, руйнуються і стають прихистком сумнівних людей. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, збільшення кількості покинутих будинків спостерігається і в європейських країнах. Так в Італії у місті Самбука-ді-Сицилія на аукціон виставили декілька покинутих будівель в всього за три долари. Їх продають за таку низьку ціну через те, що вони повністю потребують відновлення зсередини та реконструкції.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.7т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом