У травні інвестиції у нерухомість Києва зросли на 12%

У травні кількість інвестицій в київську нерухомість зросла на 12% і склала більше $30 млн.

Про це розповіла генеральний директор агентства нерухомості "Благовіст" Олена Біберова, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, ринок столичної нерухомості продовжує активно зростати, попит і пропозиції на ньому збалансовані. Нові пропозиції на 10-15% дорожче схожих об'єктів, які раніше виставили на продаж. Найдешевшим житлом, купленим в травні, стала квартира площею 28 "квадратів" у Солом'янському районі на вулиці Новгородській за $25 тисяч. При цьому найдорожчим – будинок в селі Лісники Києво-Святошинського району, площею 610 "квадратів". За нього виклали $1 млн.

За даними агентства нерухомості, частка угод до $50 тисяч зайняла 14% від загального числа. За такі угоди продавалися одно- і двокімнатні квартири.

Угоди від $50 до $100 тисяч – були наймасовішими і склали 45% від загального числа. У такій ціновій категорії продавалися квартири з двома і трьома кімнатами переважно в Солом'янському, Подільському, Дарницькому районах Києва.

Цінова категорія від $100 до 250 тисяч склала 35%. Квартири з такою вартістю, як правило, продавалися у Печерському та Голосіївському районах.

На угоди понад $250 тисяч прийшлося 6% угод. Наприклад, на вулиці Панаса Мирного у Печерському районі продали п'ятикімнатну квартиру площею 180 "квадратів" за $262 тисячі. У $310 тисяч обійшлася чотирикімнатна квартира площею 190 "квадратів" на вулиці Героїв Сталінграда в Оболонському районі.

Компанія "Благовіст" була створена у 1993 році, входить до складу корпорації First Realty Group.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за перші чотири місяці цього року кількість угод на вторинному ринку нерухомості в Києві зросла до 12% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом