У союзі архітекторів розкритикувала владу за непрозорість

Мінрегіон та інші органи державної влади демонструють закритість багатьох процесів, відсутність публічного адміністрування та висвітлення містобудівної політики під час воєнних дій.

Про це заявив президент Національної спілки архітекторів Олександр Чижевський, передає ZN.ua.

"Ми не бачимо комплексної картини, яка робота відбувається, точна кількість переселенців по країні та регіонах, кількість внутрішньої міграції та зовнішньої, що у свою чергу диктує попит на додаткове житло та соціальну інфраструктуру", - наголосив архітектор.

В організації нагадали, що сьогодні розробляється законопроєкт №7282 із програмою відновлення постраждалих населених пунктів, волонтери беруть участь у розробці відповідних планів, водночас представники влади так і не залучили жодного представника з Національної Спілки Архітекторів України.

Чижевський зазначив, що архітектори готові долучитися до ініціатив місцевої влади та уряду, але треба починати з прозорих правил гри, залучення професійної спільноти та обов'язково громад до розробки відповідних правил.

Раніше в коментарі заступниця голови Мінрегіону Наталія Козловська зазначала, що "є дуже багато класних архітекторів, які вже активно працюють, а решта поки вважають, скільки коштуватиме їхня робота".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова. Російські війська активно обстрілювали житлові квартали та об'єкти соціальної інфраструктури міста, що призвело до небувалих руйнувань та людських жертв.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

177

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом