У самому центрі Києва забудовник зносить історичну будівлю

У центрі Києва під виглядом реставрації може зникнути чергова історична будівля, яка має охоронний статус.

Про це написав активіст та урбаніст Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, будівельні роботи стартували на вулиці Рейтарській, 37. Будівельна компанія НЕСТ вирішила проводити "реставрацію зі знесенням дворових будівель". Втім, як зазначив активіст, посилаючись на дані Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, як основна № 37, так і дворова будівля 37 є пам'ятками історії місцевого значення.

"Знесення історичних будівель-пам'яток Департамент не дозволяв", - уточнив Перов.

Він додав, що будівельники вже вийняли вікна та готуються до демонтажу. За проєктом, від історичної будівлі має залишитися лише один фасад "і той - суттєво видозмінений". За фактом незаконних будівельних робіт поліція порушила кримінальну справу за частиною першою статті 298 КК – незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини.

Як відомо, флігель на Рейтарській, 37 був побудований понад 130 років тому. Це була будівля Київської повітової земської управи, де мешкав громадський діяч та письменник Микола Шаповал. За радянських часів у цьому приміщенні був гідромеліоративний інститут.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, чистий збиток компанії "Нерухомість столиці" ("НЕСТ") за підсумками 2022 року зріс до 111 млн. гривень з 5,4 млн. гривень . Компанія була створена у 1997 році. За свою історію вона побудувала та ввела в експлуатацію 570 тисяч "квадратів" житла та торгових площ у бізнес-центрах. У її портфелі ЖК Смарагдовий, ЖК Пори року, ЖК Покровський, сім бізнес-центрів у столиці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

169

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом