У Раду внесли законопроєкт щодо містобудівної реформи

Законопроєкт №7282, який вносить зміни до містобудівної реформи, був зареєстрований у Верховній Раді 13 квітня.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад та територій.

Зазначається, що цей документ має визначити процедури розміщення тимчасових споруд для життєзабезпечення населення, яке постраждало внаслідок бойових дій, надзвичайних ситуацій або терористичних актів. Законопроєкт спростить будівництво об'єктів капітального будівництва, розміщення виробничих потужностей підприємств, створить правові підстави для змін у будівельних нормах.

Крім того, проєкт містить законодавчі ініціативи щодо відновлення зруйнованих населених пунктів після атаки росії шляхом впровадження нових містобудівних програм (у тому числі "Програма комплексного відновлення населеного пункту (території)"), які мають визначати основні пріоритети та комплекс заходів для забезпечення та відновлення постраждалих міст та сіл.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні почали обстежувати будівлі та споруди, що постраждали внаслідок російського бомбардування. Обстеження проводять експерти, які отримали відповідну кваліфікацію та підтверджують сертифікати. Усі роботи проводяться після розмінування території.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом