У Полтаві розпочнеться масштабне будівництво житла для переселенців

У Полтаві на будівництво житла для переселенців виділили ділянку площею 7 га. Масштабне будівництво багатоквартирних будинків має розпочатися на вулиці Лазурній.

Як повідомляє інтернет-видання "Полтавщина", переможцем тендеру, який провели у листопаді, став забудовник Укрбілдінвест. Переможцю тендеру заплатять 1,2 млн гривень, ще 1,5 млн виділять компанії "Полтава Будкомплекс", яка займається проєктуванням мереж водопостачання, водовідведення та каналізації.

Згідно з попереднім проєктом, на ділянці планують збудувати вісім шестиповерхових будинків на 900 квартир.

"На вимогу влади у будинках не передбачено жодних комерційних об'єктів. Але поруч є земельні ділянки, де можна побудувати, наприклад, торговий центр, який задовольняє потреби жителів", - розповів директор Укрбілдінвесту Олександр Олепір.

На перших поверхах буде розміщено житло для маломобільних людей, прибудинкову територію зроблять без бордюрів: лише рівну ділянку з газоном, дитячими майданчиками та зонами для відпочинку.

Паркувати авто можна буде за периметром житлового комплексу. Гостьові автомобілі стоятимуть вздовж центрального проїзду. Під кожним будинком передбачені підвальні приміщення, які можуть бути укриттям.

За проєктом кожну квартиру обладнають водонагрівальним казаном, електроплитою.

Ще для будівництва житла планують виділити ділянку площею 4,5 га на Артскладах. Договір на проєктування житла тут поки що не оприлюднився.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше урбаніст із Цюріха (Швейцарія), засновник дизайнерської студії Van de Wetering Atelier für Städtebau Хан ван де Ветерінг заявляв, що переселенців необхідно інтегрувати в життя міст, а місцеві жителі мають їх бачити та контактувати з ними.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

264

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом